Door gebruik te maken van deze website accepteert u het gebruik van cookies. Meer informatie. Melding sluiten X

Beaphar Vitamine A voor vogels OP is OP

20 ml
€ 5,25
€ 5,25

Beaphar Vitamine A voor vogels is een niet in water oplosbaar vitamine voor parkieten, papegaaien, kaketoes en kanaries.

  • Gemakkelijk in gebruik
  • Uw vogel is snel weer fit
  • Eén verpakking bevat 20 ml

Beaphar Vitamine A voor vogels

Beaphar Vitamine A voor vogels is een voedingssupplement voor parkieten, papegaaien, kaketoes en kanaries die zelf geen of onvoldoende vitamine A aanmaken. Een gebrek aan vitamine A kan bij parkieten, papegaaien en kaketoes leiden tot een verstopte neus en gezwollen bovenoogleden. Vaak gaat dit gepaard met een tranenvloed en in ernstige gevallen zelfs met verkleving van de oogleden. Ook kunnen er zwellingen tussen en achter de onderkaaktakken ontstaan, wat duidt op gezwollen speekselklieren. Ten slotte kunnen de slijmvliezen van de mond, keel en luchtwegen aangetast worden. Bij kanaries, in het bijzonder bij de recessief witte kanaries, kan een tekort aan vitamine A leiden tot slechte broedresultaten.

Er zijn verschillende oorzaken voor een vitamine A gebrek. Kromsnavels, waar parkieten, papegaaien en kaketoes toe behoren, eten in de natuur vaak voedsel dat rijk is aan vitamine A. In zaden en andere droogvoeding die de vogels krijgen zit vaak onvoldoende vitamine A, waardoor het noodzakelijk is om de vitamine toe te voegen aan het voer. Recessief witte kanaries kunnen geen provitamine A omzetten in vitamine A, waardoor ook voor deze vogels de toediening van vitamine A aan de voeding essentieel is. Beaphar Vitamine A voor vogels is gemakkelijk in gebruik en zorgt ervoor dat uw vogel snel weer voldoende vitamine A binnenkrijgt. Deze vitamine A druppels zijn niet oplosbaar in water maar moeten via het vogelvoer toegediend worden. 

  • Geschikt voor parkieten, papegaaien, kaketoes en kanaries
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Uw vogel krijgt snel weer voldoende vitamine A binnen
  • Voorkomt en verhelpt problemen gerelateerd aan vitamine A-gebrek
  • Niet oplosbaar in water
  • Eén verpakking bevat 20 ml


Bent u op zoek naar vitamine A druppels voor uw parkiet, kanarie, papegaai of kaketoe? Bestel dan nu Beaphar Vitamine A voor vogels goedkoop online bij Brekz! Bekijk ook eens onze andere vitaminen voor vogels.


Gebruik Beaphar Vitamine A voor vogels

Toedienen via het vogelvoer (eivoer of fruit). Aanbevolen hoeveelheden per vogel:
Kanaries: 1 druppel per 4 dagen.
Kleine parkieten: 1 druppel per 3 dagen.
Grote parkieten: 2 druppels per 2 dagen.
Papegaaien/Kaketoes: 3 druppels per 2 dagen.

Lees altijd voor gebruik de bijsluiter.


Ander product?

Bent u op zoek naar een alternatief voor Beaphar Vitamine A voor vogels? Bekijk dan eens ons totaalaanbod met medicijnen en andere voedingssupplementen voor vogels. Hier vindt u onder andere Beaphar Multi-Vit voor vogels Dit product is rijk aan elf of twaalf verschillende vitaminen, versnellen de rui, bevordert de conditie en verbetert de zangprestaties van uw vogel.