Door gebruik te maken van deze website accepteert u het gebruik van cookies.
OK

Voor het eerst een hond

Voor het eerst een hond

U hebt een hond gekocht, superspannend en leuk natuurlijk! En met de eerste stapjes die uw pup door het huis zet, zet u uw eerste stapjes op het gebied van hondenkennis. Want wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken om de pup zo goed mogelijk te verzorgen? Wat eet uw puppy, heeft hij inentingen nodig en hoe zit het eigenlijk met de veelbesproken puppytraining? Er komt veel kijken bij het houden van een hond. Daarom hebben wij de antwoorden op deze en andere vragen voor u op een rij gezet.

Voor het eerst een hond: wat heeft uw hond nodig?

Er komt best wat kijken bij het houden van een hond. Om een goede keuze te kunnen maken uit de zee van producten die voor de hond verkrijgbaar zijn is het handig om te weten wat uw puppy nu eigenlijk precies nodig heeft.

Inentingen

Om te beginnen moet u weten of de pup zijn inentingen al heeft gehad. Dat kan voor u zijn gedaan, maar als dit niet het geval is moet hij vaak alsnog worden ingeënt. Uw hond begint zijn leven op die manier weerbaar tegen veel voorkomende ziekten. Standaard worden pups ingeënt tegen Hondenziekte en Parvo. Dit gebeurd wanneer ze 6 weken oud zijn. Op 8 à 9 weken volgt nog een inenting tegen Parvo en een tegen de Ziekte van Weil. De laatste inenting wordt op een leeftijd van 12 tot 13 weken gedaan. De hond hoeft daarna in de meeste gevallen pas na een jaar terug te komen. Hij is nu beschermd tegen alle veel voorkomende ziekten.

Puppyvoer

Na de inentingen is een goede voeding het allerbelangrijkste voor uw opgroeiende pup. We adviseren u om de kiezen voor puppyvoer. Een goed puppyvoer houdt rekening met de voedingsstoffen die een snel ontwikkelende, jonge hond nodig heeft. Denk hierbij aan een hoog gehalte aan vlees/vis en eiwitten, aan verschillende vitaminen en mineralen maar ook aan Omega vetzuren. Een voorbeeld van een kwalitatief puppyvoer is Seberus Puppy / Junior natuurlijk graanvrij hondenvoer. Er zijn vaak ook specifieke voedingen verkrijgbaar voor de verschillende formaten hondenrassen. Op zoek naar een voeding voor een medium formaat hondenras? Kijk eens bij Eukanuba Puppy Medium Breed hondenvoer.

Trainingspeelgoed hond: handige tools voor de puppytraining

De eerste training die u uw pup geeft is natuurlijk om hem zindelijk te leren worden. Hierover kunt u meer lezen in onze infopagina over zindelijkheid. Voor deze training zijn bijvoorbeeld trainingsmatjes te koop.

Misschien denkt u verder nog niet direct aan een puppytraining wanneer u die lieve kleine pup voor u ziet. Toch kan zo'n training op jonge leeftijd veel opbrengen voor zowel u als uw hond, want eigenlijk leert een hond zijn hele leven. Door op jonge leeftijd te starten bouwt u direct een band met hem op en kan gezond gedrag worden aangeleerd. Zo voorkomt u gedragsproblemen. Ter ondersteuning van de puppytraining zijn er verschillende hulpmiddelen voorhanden. Denk bij dit trainingsspeelgoed bijvoorbeeld aan dummy's om mee te apporteren, maar ook aan uitdagende voederspeeltjes en een hondenfluit. U vindt dit en andere speeltjes voor uw hond bij Speelgoed voor honden.

Puppybox

Naast hondenvoer en trainingsspeelgoed heeft u natuurlijk ook hulpmiddelen nodig zoals: een voer- en drinkbak, een hondenborstel en -shampoo ter verzorging van de vacht van uw pup en een halsband en een hondenriem, die het uitlaten vergemakkelijken. Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet, heeft Brekz de Puppybox samengesteld. Met de aanschaf van dit complete pakket bent u in een handomdraai voorzien van alles wat u nodig heeft wanneer u voor het eerst een hond gaat houden. De Puppybox is binnenkort verkrijgbaar.

Gerelateerde Artikelen