Door gebruik te maken van deze website accepteert u het gebruik van cookies. Meer informatie. Melding sluiten X

Gebitsproblemen kat 

Gebitsproblemen kat bevat verschillende producten die speciaal zijn ontwikkeld om de gebitsproblemen van uw kat te verminderen. Er zijn onder meer voedingen, toevoegingen, mondwater en tabletten verkrijgbaar. Zo is er altijd een product dat uw kat met zijn gebitsproblemen helpt.
Lees meer ..

Dental

Royal Canin Veterinary Diet Dental kattenvoer

Dierenarts-blok

Royal Canin Veterinary Diet Dental kattenvoer

Royal Canin Veterinary Diet Dental kattenvoer is een speciaal dieetvoer voor katten met gebitsproblemen zoals tandplak en tandsteen. Deze problemen kunnen leiden tot pijnlijke ontstekingen en zelfs verlies van tanden of kiezen. Als uw kat een gevoelig gebit heeft, kan uw dierenarts adviseren om Royal Canin Veterinary Diet Dental kattenvoer te geven. Deze smakelijke voeding vermindert de vorming van tandplak en tandsteen, dankzij de speciale structuur, vorm en grootte van de brokjes, alsmede dankzij speciaal toegevoegde voedingsstoffen. Zo helpt Royal Canin Veterinary Diet Dental kattenvoer het gebit van uw kat te verbeteren en vermindert het de kans op slechte adem. Ook zorgt deze voeding voor een gezonde spijsvertering, beperkt het de vorming van haarballen en ondersteunt het de urinewegen.  

 • Speciale brokjes reinigen het gebit van uw kat terwijl hij eet
 • Vermindert de kans op tandplak en tandsteen
 • Helpt haren via de ontlasting uit te scheiden
 • Verbetert de spijsvertering van uw kat

Bij Brekz kunt u Royal Canin Veterinary Diet Dental kattenvoer goedkoop online bestellen. Koop nu Royal Canin Veterinary Diet Dental kattenvoer tegen de scherpste prijs, of bekijk ons uitgebreide assortiment aan gezondheidsvoeding voor uw kat.

De houdbaarheid van Royal Canin Veterinary Diet Dental kattenvoer staat op de verpakking vermeld en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik.

Voedingsadvies Royal Canin Veterinary Diet Dental kattenvoer

Het is aan te bevelen de dagelijkse hoeveelheid over minstens 2 maaltijden te verdelen. Zorg altijd voor voldoende drinkwater bij het voer. Bewaar het voer op een droge plek en sluit het goed af.

Voedingstabel Royal Canin Veterinary Diet Dental kattenvoer
Volw. Gewicht van de kat (kg) Mager Optimaal gewicht Overgewicht
Gram Gram Gram
2 40 33 -
3 53 44 -
4 65 55 44
5 77 64 51
6 87 73 58
7 97 81 65
8 107 89 71
9 116 97 78
10 126 105 84


Ingrediënten Royal Canin Veterinary Diet Dental kattenvoer

Rijst, maïsmeel, gedehydreerde gevogelte-eiwitten, dierlijke vetten, tarwegluten, hydrolysaat van dierlijke eiwitten, bietenpulp, plantaardige vezels, visolie, mineralen, gist, sojaolie, Fructo-Oligo-Sacchariden, extracten uit groene thee (bron van polyfenolen), hydrolysaat van schaaldieren (bron van glucosamine), tagetes (Afrikaan) extract (bron van luteïne), hydrolysaat van kraakbeen (bron van chondroïtine)

Gemiddelde analyse
Overige koolhydraten (38,6%), zetmeel (31,7%), eiwit (29%), vetten (15%), voedingsvezels (12,4%), mineralen (6,4%), vocht (5,5%), ruwe celstof (5,5%), EPA/DHA (0,21%).

Toevoegingsmiddelen
Vitamine A (21.500 IE/kg), vitamine D3 (800 IE/kg), [E1] ijzer (43 mg/kg), [E2] jodium (3,4 mg/kg), [E4] koper (9 mg/kg), [E5] mangaan (57 mg/kg), [E6] zink (186 mg/kg), [E8] selenium (0,07 mg/kg). Pentanatriumfosfaat (3,5 g/kg), antioxidanten.

Ander product?

Heeft uw kat gebitsproblemen, maar zoekt u een ander gezondheidsvoer? Bij ons vindt u een breed assortiment aan kattenvoer- en middelen voor bij gebitsproblemen. Zoekt u een ander soort gezondheidsvoeding, dan kunt u terecht bij het overzicht van al ons Royal Canin Veterinary Diet kattenvoer.

Royal Canin Dental Diet kattenvoer > Meer informatie
Verpakking Prijs
1.5 kg
€ 18,95 (€ 12,63 /kg)
3 kg
€ 31,95 (€ 10,65 /kg)
2 x 3 kg
€ 61,95 (€ 10,33 /kg)
3 x 3 kg
€ 90,95 (€ 10,11 /kg)
4 x 3 kg
€ 116,95 (€ 9,75 /kg)

Speciaal

Royal Canin Oral Care kattenvoer

Royal Canin Oral Care kattenvoer

Royal Canin Oral Care kattenvoer is een kattenvoeding die helpt de vorming van tandplak en tandsteen tegen te gaan. Het gebit van uw kat is belangrijk, niet alleen om te eten maar ook in de omgang met de rest van de wereld; zowel tijdens het spelen met anderen als ook in het bijten in haar speelgoed. Om gebitsproblemen te voorkomen is het belangrijk haar tanden en kiezen schoon en gezond te houden. Tandsteen ontstaat als tandplak in contact komt met speeksel en mineraliseert. Een pijnlijk mond kan uw kat ervan weerhouden voldoende te eten of te drinken. Neem contact op met je dierenarts als u tandsteen bij uw kat ontdekt of als zij andere problemen met het tandvlees of het gebit vertoont. Deze voeding is een uitgebalanceerde, volledige maaltijd met voedingsstoffen die helpen de vorming van tandplak op het gebit van uw kat te verminderen. Het heeft op twee manieren een gunstige invloed op de mondholte en het gebit van uw kat: zowel mechanisch als chemisch. De voeding is specifiek samengesteld voor het gebit. De grootte, de textuur en de vorm van de brokken stimuleren het kauwen wat het effect geeft van dagelijks tandenpoetsen en de vorming van tandplak vermindert. De aan de voeding toegevoegde calciumvangers binden calcium uit het speeksel en verminderen zo de vorming van tandsteen uit tandplak. De maaltijd bevat bovendien een uitgebalanceerde hoeveelheid mineralen ter ondersteuning van de gezonde urinewegen van uw kat.

 • Vermindert de vorming van tandplak
 • Stimuleert het kauwen van de brokjes
 • Uitgebalanceerde, volledige voeding 
 • Ondersteunt gezonde urinewegen
 • Geschikt voor iedere kat

Bij Brekz kunt u het beste Royal Canin kattenvoer goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment en koop nu Royal Canin Oral Care kattenvoer tegen de scherpste prijzen. Makkelijk en snel besteld!

De houdbaarheid van Royal Canin Oral Care kattenvoer staat op de verpakking vermeld en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik.
        

Voedingsadvies Royal Canin Oral Care kattenvoer

Het is aan te bevelen de dagelijkse hoeveelheid over minstens 2 maaltijden te verdelen. Zorg altijd voor voldoende drinkwater bij het voer. Bewaar het voer op een droge plek en sluit het goed af.

Voedingstabel Royal Canin Oral Care kattenvoer

Gewicht van de kat (kg) Normaal gewicht Overgewicht
Gram Gram
3 45 36
4 55 44
5 65 52
6 74 59

       

Ingrediënten Royal Canin Oral Care kattenvoer

Gedehydreerde gevogelte-eiwitten, rijst, maïs, isolaat van plantaardige eiwitten*, dierlijke vetten, maïsmeel, plantaardige vezels, hydrolysaat van dierlijke eiwitten, tarwe, maïsgluten, mineralen, bietenpulp, visolie, Fructo-Oligo-Sacchariden, sojaolie, psylliumschil en psylliumzaden.

*L.I.P.: hoogwaardige eiwitten die zeer goed verteerbaar zijn.

Toegevoegde voedingsmiddelen
Vitamine A (24.100 IE/kg), vitamine D3 (700 IE/kg), E1 (IJzer) (35 mg), E2 (Jodium) (3,5 mg), E4 (Koper) (11 mg), E5 (Mangaan) (45 mg), E6 (Zink) (136 mg), E8 (Selenium) (0,06 mg), conserveermiddelen, antioxidanten. 

Analytische bestandsdelen
Ruw eiwit (30%) ruw vet (15%), ruwe as (7%), ruwe celstof (5,4%), natriumtripolyfosfaat (2 g/kg).
       

Ander voer?

Bent u op zoek naar een alternatief voor dit voer, bijvoorbeeld een voeding voor uw kat met overgewicht? Kijk dan eens bij Royal Canin Light Weight Care kattenvoer. 

> Meer informatie
Verpakking Prijs
1.5 kg
€ 14,95 (€ 9,97 /kg)
3.5 kg
€ 30,95 (€ 8,84 /kg)
8 kg
€ 58,95 (€ 7,37 /kg)
2 x 8 kg
€ 110,95 (€ 6,93 /kg)

Oral Care

Hill's Oral Care Adult kattenvoer

Hill's Oral Care Adult kattenvoer eigenschappen

Uw kat verdient een gezond gebit. Toch kan het voorkomen dat uw kat last krijgt van tandsteen of tandplak. Hill's Science Plan Oral Care Adult Kattenvoer helpt de gezondheid van het gebit van uw volwassen kat te verbeteren. De voeding beschermt het gebit en verfrist de adem van uw kat. Ook vermindert het tandplak en tandsteen door de technologisch ontwikkelde vorm van de brok. Het gebit van uw huisdier zal met deze voeding dus snel weer in orde zijn. 

Naast de speciale zorg voor het gebit wordt er ook aandacht besteed aan de rest van het lichaam. Antioxidanten verbeteren het immuunsysteem en ook gezonde spieren en een ideaal lichaamsgewicht worden behouden. Hill's Oral Care Adult Kattenvoer is geschikt als dagelijkse voeding en is gemaakt van ingrediënten van de beste kwaliteit. Zo kan uw kat elke dag van zijn of haar maaltijd genieten. Bestel dus goed en voordelig Hill's Science Plan Oral Care Adult Kattenvoer. Beschikbaar in verpakking van 5 of 2x5 kilogram. 

De houdbaarheid van Hill's Oral Care Adult Kattenvoer staat op de verpakking vermeld en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik.
 

Ingrediënten Hill's Oral Care Adult kattenvoer

Kippen- (38%) en kalkoenenmeel (totaal gevogelte 58%), gemalen rijst, maïs, maïsglutenmeel, cellulose, dierlijk vet, mineralen, plantaardige olie, eiwithydrolysaat, DL-methionine, taurine, vitaminen, sporenelementen en bèta-caroteen. Natuurlijke conservering met gemengde tocoferolen en citroenzuur.

Analytische bestanddelen:

Calcium (0,93%), eiwit (32%), fosfor (0,7%), kalium (0,6%), koolhydraten (32%), magnesium (0,06%), natrium (0,34%), Omega-3 vetzuren (0,22%), Omega-6 vetzuren (2,6%), ruwe celstof (7,4%), taurine (0,11%), vet (15,2%), vocht (8%).

Toegevoegde voedingsmiddelen:

Bèta-caroteen (1,5 mg/kg), vitamine A (9950 IU/kg), vitamine C (70 mg/kg), vitamine D (510 IU/kg), vitamine E (550 mg/kg).
 

Voedingsadvies

Het is aan te bevelen de dagelijkse hoeveelheid over minstens twee maaltijden te verdelen. Zorg altijd voor voldoende drinkwater bij het voer. Bewaar het voer op een droge plek en sluit het goed af. 

Voedingsadvies Hill's Oral Care Adult Kattenvoer
Lichaamsgewicht kg Hoeveelheid voeding
Gram
2 35-45
3 45-65
4 55-80
5 65-90
6 75-105
7+ 12-14 per kg

 

Ander voer?

Bent u op zoek naar een alternatief voor Hill's Oral Care Adult Kattenvoer? U kunt altijd Hill's Optimal Care Adult kattenvoer in de smaken tonijn, lam en kip proberen. Dit is een algemene voeding die geschikt is voor alle volwassen katten.

Hill's Oral Care Adult kattenvoer > Meer informatie
Verpakking Prijs
1.5 kg
€ 17,49 (€ 11,66 /kg)
2 x 1.5 kg
€ 33,95 (€ 11,32 /kg)
5 kg
€ 39,95 (€ 7,99 /kg)
2 x 5kg
€ 76,95 (€ 7,70 /kg)
3 x 5 kg
€ 109,95 (€ 7,33 /kg)
Dental Care Mondwater voor kat en hond

Dental Care Mondwater voor kat en hond

Dental Care Mondwater voor kat en hond is een mondwater dat tandplak en tandsteen helpt voorkomen en is geschikt voor kat en hond. Dental Care kan simpelweg aan het drinkwater van uw huisdier worden toegevoegd. Werkzame stof Xylitol gaat de vermeerdering van bacteriën tegen en voorkomt zo de vorming van tandplak en tandsteenaangroei. En dankzij Chloorhexidine worden ontstekingen en tandbederf voorkomen. Dankzij het wegblijven van de bacteriën heeft uw huisdier bovendien een frisse adem.

 • Helpt tandsteen en tandplak voorkomen
 • Draagt bij aan een frisse adem
 • Eenvoudig aan het drinkwater toe te voegen
 • Geschikt voor kat en hond

Bij Brekz kunt u de beste gebitsverzorging goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment en koop nu Dental Care Mondwater voor kat en hond tegen de scherpste prijzen. Makkelijk en snel besteld.

De houdbaarheid van Dental Care Mondwater voor kat en hond staat op de verpakking vermeld en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik.

Gebruik

U kunt het middel naar aanwijzing op de verpakking toevoegen aan het drinkwater van uw kat of hond. Voor een optimaal resultaat wordt dagelijks gebruik aanbevolen. Het product is geschikt voor gebruik vanaf een leeftijd van 6 maanden.


Ingrediënten Dental Care Mondwater voor kat en hond​​​​​​​

Gedestilleerd water (0,5%), xylitol (0,049%), chloorhexidinegluconaat, glycerine, dihydroxymethylcellulose, polysorbaat 20, kaliumsorbaat, natriumbenzoaat en extract van gerstenmout.

Ander product?

Bent u op zoek naar een alternatief voor dit product, bijvoorbeeld een tandenborstel voor uw hond of kat? Kijk dan eens bij onze Beaphar Tandenborstel.

Sire Dental Care > Meer informatie
Verpakking Prijs
500 ml
€ 11,95
2 x 500 ml
€ 22,95

Snacks

Whiskas Dentabites kattensnoep

Whiskas Dentabites kattensnoep

Somt wilt u uw geliefde kat belonen of verwennen. U kunt dat het beste op een verantwoorde manier doen. Whiskas Dentabites kattensnoep zijn heerlijke kattensnoepjes die het gebit ondersteunen. Ze bevatten groene thee, waarvan bewezen is dat de opbouw van tandplak en tandsteenvorming vermindert. Dit helpt de mondhygiëne te verbeteren. Daarnaast hebben deze smakelijke snoepjes een licht schurende werking tijdens het kauwen. Dit draagt bij aan een schoon gebit.

Naast dat Whiskas Dentabites kattensnoep een positieve werking heeft op het gebit zijn ze ook nog super smakelijk. De snoepjes op basis van kip zorgen voor een heerlijke smaaksensatie in de mond van uw kat. Ze zal deze snoepjes niet kunnen weerstaan!  

 • Verminderen tandplak en tandsteenvorming
 • Helpen de tanden schoon te houden
 • Een super smakelijke snack
 • Geschikt voor katten vanaf 10 maanden oud
   

Bent u op zoek naar een smakelijke en gezonde snack voor uw kat? Koop dan nu Whiskas Dentabites Kattensnoep goedkoop online bij Brekz. Bekijk ook eens onze andere kattensnacks!

De houdbaarheid van Whiskas Dentabites kattensnoep staat op de verpakking vermeld en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik.
 

Voedingsadvies Whiskas Dentabites kattensnoep

Uw kat mag tot 16 snoepjes per dag. Pas de hoofdmaaltijd hier overeenkomstig op aan. Het is aan te bevelen de dagelijkse hoeveelheid over minstens twee maaltijden te verdelen. Zorg altijd voor voldoende drinkwater bij het voer. 
Bewaar het voer op een droge plek en sluit het goed af.
 

Ingrediënten Whiskas Dentabites kattensnoep

Graan, vlees en dierlijke nevenproducten (o.a. 15% kip), plantaardige eiwitextracten, plantaardige nevenproducten, olie en vet, mineraalstoffen, gist.

Analytische bestanddelen: 
Ruw eiwit (26.2%), ruw vet (12.2%), ruwe vezel (5.8%), ruwe celstof (9.8%), vocht (10.0%), Omega 3-vetzuren (1.868 mg/kg).  

Toegevoegde voedingsmiddelen:
Kopersulfaat pentahydraat (3,2 mg/kg), kaliumjodide (0,27 mg/kg), zinksulfaat monohydraat (0,01 mg/kg), antioxidanten.

Andere kattensnack?

Bent u op zoek naar een alternatief voor Whiskas Dentabites Kattensnoep? Bekijk dan eens ons totaalaanbod kattensnoep. We beschikken over verschillende producten in diverse smaken, zoals Whiskas Temptations Zalm kattensnoep, snoepjes met een heerlijke zalmsmaak.

> Meer informatie
Verpakking Prijs
Per stuk
€ 1,79
Per 2
€ 3,49
Per 4
€ 6,29
Per 8
€ 11,99
Beaphar Tandgel voor hond en kat

Beaphar Tandgel voor hond en kat

Beaphar Tandgel voor hond en kat is een gebitsreiniger zonder het gebruik van een tandenborstel en is geschikt voor honden en katten. De tandgel bevat tandverzorgende enzymen en biedt een ideale manier om honden en katten te behandelen die het poetsen met een borstel (nog) niet toelaten. Het middel gaat zo tandplak te lijf en voorkomt het bestaan van haarden van bacteriën. Het is belangrijk die te bestrijden, aangezien bacteriën kunnen leiden tot diverse nare gebitsproblemen bij uw huisdier. Het product heeft een leversmaak, voor extra gemakkelijk toedienen. 

 • Reinigt het gebit zonder tandenborstel
 • Ideaal voor honden en katten die geen tandenborstel toelaten
 • Voorkomt de vorming van tandsteen en daaruit volgende gebitsproblemen
 • Geeft uw huisdier weer een frisse adem
   

Bij Brekz kunt u de beste middelen voor het gebit gemakkelijk en eenvoudig online bestellen. Bekijk ons assortiment en koop nu Beaphar Tandgel voor hond en kat tegen de scherpste prijzen.
 

Gebruiksaanwijzing Beaphar Tandgel voor hond en kat

Dagelijks de tandgel aanbrengen op het gehele gebit. Dit gaat gemakkelijker met het bijgeleverde opzetstukje. Werk van achteren naar voren. Eventueel ook de binnenkant van de tanden behandelen. De hond of kat zal de gel met zijn tong zelf verder verspreiden over de tanden.
 

Ander product?

Bent u op zoek naar een alternatief voor dit product, bijvoorbeeld mondwater voor uw hond of kat? Kijk dan eens bij Beaphar Mondwater voor hond en kat. Een overzicht van al onze producten vindt u bij de gebitsverzorging.

> Meer informatie
Verpakking Prijs
Per stuk
€ 5,69
Per 2
€ 10,50
PlaqueOff voor honden en katten OP is OP

PlaqueOff voor honden en katten

PlaqueOff voor honden en katten is een middel dat via het speeksel tandplak en tandsteen te bestrijdt en is geschikt voor honden en katten. Tandsteen is een groot probleem bij honden en katten. Bij honden zijn oudere dieren en honden van kleinere rassen er extra gevoelig voor. Dit middel kan eenvoudig door het voer worden gemengd en helpt via het maag/darmkanaal het speeksel van uw huisdier te verbeteren. Het is daarmee niet alleen een probaat middel tegen tandplak en tandsteen, maar werkt ook ter verbetering van een slechte adem en de conditie van het tandvlees. Het middel is op basis van zeegras en is dus geheel diervriendelijk.

 • Diervriendelijk middel op basis van zeegras
 • Probaat middel ter bestrijding van tandplak en tandsteen
 • Is werkzaam door het verbeteren van de samenstelling van het speeksel
 • Ook te gebruiken bij een slechte adem en ter verbetering van de conditie van het tandvlees
 • Geschikt voor zowel honden als katten

Bij Brekz kunt u de beste producten voor het gebit goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment en koop nu PlaqueOff voor honden en katten tegen de scherpste prijzen. Makkelijk en snel besteld.


Gebruiksaanwijzing PlaqueOff voor honden en katten

U kunt het middel dagelijks over het voer strooien. Voor de hoeveelheid kunt u de volgende voedingstabel aanhouden.

Voedingstabel PlaqueOff voor honden en katten

Lichaamsgewicht van uw huisdier in kg Dagelijkse dosering 40 gr flacon  180 gr flacon 
Aantal lepeltjes Aantal gebruiksdagen Aantal gebruiksdagen
 >5 1/2 240 1080 
 >10 1 (circa 330 mg) 120 540
10 - 25 1 - 2 120 - 60 540 - 270
meer dan 25 2 - 3 60 - 40 270 - 180

 

Ingrediënten PlaqueOff voor honden en katten

Zeegras Algae D1Q70 (gepatenteerd)


Ander product?

Bent u op zoek naar een alternatief voor dit product, bijvoorbeeld een snack ter verzorging van het gebit? Kijk dan eens bij de Dentastix Mini hondensnack tot 10 kg. Een overzicht van al onze producten voor het gebit vindt u hier.
 

PlaqueOff voor honden en katten > Meer informatie
Verpakking Prijs
180 gram
€ 35,95
€ 30,56
Beaphar Mondwater voor hond en kat

Beaphar Mondwater voor hond en kat

Beaphar Mondwater voor hond en kat is een middel dat de vorming van tand- en tandvleesproblemen tegengaat en is geschikt voor honden en katten. Het mondwater vermindert de vorming van tandplak bij uw huisdier en zorgt daarbij voor een frisse adem. Tandplak vormt zich uit bacteriën en voedselresten en kan resulteren in tand- en tandvleesproblemen en in een slechte adem. Het mondwater gaat deze slechte bacteriën te lijf en helpt zo de vorming van tandplak te verminderen. Het middel is eenvoudig toe te dienen door het te mengen door het drinkwater van uw huisdier. Met een flesje kunt u 25 liter drinkwater aanmaken.

 • Vermindert de vorming van tandplak
 • Zorgt voor een frisse adem
 • Vermindert en voorkomt tandvlees- en gebitsproblemen bij uw huisdier
 • Gemakkelijk toe te dienen door het te vermengen in het drinkwater


Bij Brekz kunt u de beste verzorgingsproducten eenvoudig en goedkoop online bestellen. Koop nu Beaphar Mondwater voor hond en kat tegen de scherpste prijzen of bekijk ons uitgebreide assortiment.


Gebruiksaanwijzing Beaphar Mondwater voor hond en kat

Voeg 10 ml Beaphar Mondwater toe aan 1 liter drinkwater van uw hond of kat. U kunt het middel bij verversing van het drinkwater telkens weer toevoegen, in dezelfde mengverhouding. Doordat het middel direct aan het drinkwater wordt toegevoegd, is het uiterst geschikt voor honden en katten die rechtstreekse tandverzorging in de bek niet toelaten.

Ander product?

Bent u op zoek naar een alternatief voor dit product, bijvoorbeeld een vingertandenborstel voor de hond? Kijk dan eens bij de Vingertandenborstels voor de hond. Een overzicht van ons gehele assortiment gebitsverzorging vindt u op de pagina Gebitsverzorging.

> Meer informatie
Verpakking Prijs
250 ml
€ 7,95
2 x 250 ml
€ 14,95
Beaphar Tandpasta & Tandenborstel voor hond en kat

Beaphar Tandpasta & Tandenborstel voor hond en kat

Beaphar Tandpasta & Tandenborstel voor hond en kat is een tandpasta met tandenborstel voor alle soorten honden en katten. De tandenborstel heeft twee borstelkoppen met zachte en flexibele haren zodat het tandvlees beschermd wordt. Door de golfvorm van de borstelharen is het gemakkelijk alle plaatsen in de bek te poetsen. De steel van de borstel is gemaakt van rubber, zodat u extra grip geeft. De tandpasta bevat diverse stoffen die een positief effect hebben op de gezondheid van de bek van uw hond. Zo bevat de pasta protease dat tandaanslag verwijdert voordat deze in tandsteen kan veranderen, glucose oxidase dat bacteriën doodt die tandplak veroorzaken en natriumtripolyfosfaat dat verhindert dat door het opstapelen van calcium uit tandplak tandsteen ontstaat. Zo worden gaatjes voorkomen. Daarnaast zorgt de tandpasta voor een frisse adem en hij is erg lekker vanwege de leversmaak.

 • Twee borstelkoppen
 • Borstel beschermt tandvlees
 • Hele bek is bereikbaar
 • Borstel heeft extra grip
 • Verwijdert tandplak
 • Voorkomt tandsteen
 • Doodt bacteriën
 • Voorkomt gaatjes

Bij Brekz kunt u diverse soorten tandenborstels en tandpasta eenvoudig en voordelig online bestellen. Koop bijvoorbeeld Beaphar Tandpasta & Tandenborstel voor hond en kat en uw bestelling wordt snel bezorgd!

Gebruiksaanwijzing Beaphar Tandpasta & Tandenborstel voor hond en kat

Voor elke hond is het belangrijk dat zijn tanden gezond en schoon blijven. Begin daarom indien mogelijk al met poetsen als uw hond nog een puppy is. Laat uw hond langzaam wennen aan het poetsen. Het kan een paar maanden duren voordat uw hond volledig accepteert dat zijn tanden gepoetst moeten worden. Poets iedere dag en gebruik de tandenborstel maximaal 3 maanden.

Andere tandreiniging dan Beaphar Tandpasta & Tandenborstel voor hond en kat?

Bij ons kunt u ook kiezen voor Beaphar Tandgel voor hond en kat dat het gebit reinigt zonder tandenborstel of Beaphar Tandspray voor de hond dat tandaanslag verwijdert. Bekijk ook ons gehele aanbod aan tandreinigingproducten en ontdek de tandverzorgende snacks!

> Meer informatie
Verpakking Prijs
Per stuk
€ 5,95
Per 2
€ 11,25
Verpakking Prijs
Per verpakking
€ 3,95
Verpakking Prijs
1 Tube
€ 8,49
2 Tubes
€ 16,49
Verpakking Prijs
250 ml
€ 11,95
500 ml
€ 17,95
2 x 500 ml
€ 34,49
Beaphar Chlorophyl Tabletten voor hond en kat

Beaphar Chlorophyl Tabletten voor hond en kat

Beaphar Chlorophyl Tabletten voor hond en kat zijn bladgroene tabletten die worden gebruikt bij een sterke lichaamsgeur en bij een slechte adem door voeding. Een sterke lichaamsgeur, die bijvoorbeeld voorkomt wanneer uw hond loops is, of een slechte adem van uw viervoeter kan vervelende situaties opleveren. Beaphar Chloriphyl Tabletten voor hond en kat zijn een handig en natuurlijk hulpmiddel om een sterke lichaamsgeur tegen te gaan. Ook kunt u de tabletten gebruiken voor een meer frisse adem van uw huisdier. De tabletten zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 30 of 60 tabletten. 

 • Geschikt voor honden en katten
 • Tabletten voor afremming sterke lichaamsgeur
 • Naturlijke oplossing tegen de geur van loopsheid
 • Voor frisse adem
 • Verkrijgbaar in een verpakking van 30 of 60 tabletten.

Bij Brekz kunt u Beapharproducten voor hond en kat goedkoop online kopen. Bekijk gerust ons assortiment en bestel nu snel Beaphar Chloriphyl Tabletten voor hond en kat tegen de scherpste prijzen. Snel en makkelijk besteld tot aan uw voordeur!

De houdbaarheid van Beaphar Chloriphyl Tabletten voor hond en kat staat op de verpakking vermeld en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik.

Gebruiksaanwijzing Beaphar Chlorophyl Tabletten voor hond en kat

U kunt de tabletten oraal geven aan uw huisdier of toe dienen door het voer. In het laatste geval kunt u de tabletten eventueel fijn maken. Zorg in ieder geval dat bij gebruik van de tabletten dat er altijd voldoende drinkwater bij het voer aanwezig is.

Overzicht te gebruiken hoeveelheid per maaltijd

 • Gebruik voor kleine honden en katten: 's ochtends en 's avonds een halve tablet
 • Gebruik voor middelgrote honden: 's ochtends en 's avonds 1 tablet
 • Gebruik voor grote honden: 3 à 4 tabletten per dag

Let op!  Bewaar de tabletten bij kamertemperatuur. Gebruik de geopende verpakking binnen de vastgestelde datum.

Ingrediënten Beaphar Chlorophyl Tabletten voor hond en kat

Chlorophyl 96 mg/kg, suiker, melk- en bijproducten.

Ander product bij sterke lichaamsgeur of slechte adem?

Ben u op zoek naar een aanvullend Beaphar product bij maag en darmproblemen, bijvoorbeeld Beaphar diarreeremmer hond en kat of Beaphar Darmreiniger voor hond en kat? Neem gerust een kijkje op onze site om ons aanbod van alternatieve producten te bekijken. Ook voor honden- of kattenvoer voor de gevoelige maag en/of darmen kunt u terecht op onze site.

> Meer informatie
Verpakking Prijs
30 tabletten
€ 6,25
60 Tabletten
€ 11,75
Virbac C.E.T. Gebitsverzorgingsset voor hond en kat

Virbac C.E.T. Gebitsverzorgingsset voor hond en kat

Virbac C.E.T. Gebitsverzorgingsset voor hond en kat is een complete gebitsverzorgingsset en is geschikt voor zowel honden als katten. Tot wel 80% van de honden en katten ouder dan 3 jaar heeft last van gebitsproblemen. Lang niet altijd leiden die tot een aanpak voor de eigenaar van de betreffende honden of katten. Met deze gebitsverzorgingsset kunt u wel actie ondernemen. Hij bevat verschillende soorten tandenborstels, zoals een dubbelzijdige tandenborstel, voor kleine en grote honden en een vingertandenborstel, voor tijdens de aanleerfase. Dankzij de speciale tandpasta met kipsmaak accepteert uw huisdier het tandenpoetsen gemakkelijker. 

 • Bevat twee soorten tandenborstels
 • Aangepast aan de vorm van het hondengebit
 • Met een tandenborstel voor de aanleerfase van het poetsen 
 • Speciale tandpasta met kipsmaak voor gemakkelijker acceptatie
 • Geschikt voor honden en katten

Bij Brekz kunt u de beste gebitsverzorging producten goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment en koop nu het Virbac C.E.T. Gebitsverzorgingsset voor hond en kat tegen de scherpste prijzen. Makkelijk en snel besteld.

Ander product?

Bent u op zoek naar een alternatief voor dit product, bijvoorbeeld een losse tandenborstel voor uw hond of kat? Kijk dan eens bij onze Trixie Tandenborstel Klein hond en kat.

Virbac C.E.T. Gebitsverzorgingsset voor hond en kat > Meer informatie
Verpakking Prijs
Per Set
€ 15,49
Per 2
€ 29,95
Verpakking Prijs
1 Tube
€ 8,39
2 Tubes
€ 15,95
Orozyme Bucco-Fresh Dental Snack kleine hond en kat

Orozyme Bucco-Fresh Dental Snack hond en kat

Orozyme Bucco-Fresh Dental Snack hond en kat is een smakelijke snack die helpt een slechte adem tegen te gaan en is geschikt voor honden en katten. De brokjes zijn 100% natuurlijk en vormen een aanvullend voeder voor honden en katten met een slechte adem. Ze helpen de mondhygiene verbeteren en zo mondgeuren, tandplak en tandsteen verminderen. Zo vormt het product een goed alternatief op het poetsen van de tanden van uw huisdier. En doordat ze weinig calorieën bevatten bevatten kunt u ze meerdere keren per dag voeren. 

 • 100% natuurlijk aanvullend voer
 • Arm aan calorieën
 • Helpt slechte adem bestrijden
 • Vermindert tandplak en tandsteen
 • Geschikt voor honden en katten

Bij Brekz kunt u de beste tandverzorgende hondensnacks goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment en koop nu Orozyme Bucco-Fresh Dental Snack hond en kat tegen de scherpste prijzen. Makkelijk en snel besteld.

De houdbaarheid van Orozyme Bucco-Fresh Dental Snack hond en kat staat op de verpakking vermeld en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik.

Gebruik en dosering Orozyme Bucco-Fresh Dental Snack hond en kat

Katten en honden tot 10 kg: 4 tot 8 Dental Croqs per dag
Voor dieren zwaarder dan 10 kg wordt aangeraden groter formaat Dental Croqs te gebruiken.

Verbetering van slechte adem kan worden verwacht binnen 3 weken.

Ander product?

Bent u op zoek naar een alternatief voor dit product, bijvoorbeeld een middel van Orozyme tegen tandplak? Kijk dan eens bij Orozyme Bucco-Fresh PlaqueOff voor hond en kat.

Orozyme Bucco-Fresh Dental Snack hond en kat > Meer informatie
Verpakking Prijs
60 gram
€ 9,89
2 x 60 gram
€ 18,49

Overige

Orozyme Bucco-Fresh PlaqueOff voor hond en kat

Gebruiksadvies Orozyme Bucco-Fresh PlaqueOff voor hond en kat 

Eenmaal daags op het voer geven. Orozyme Bucco-Fresh mag continu gebruikt worden.

Lichaamsgewicht in kg

Aantal schepjes / per dag

< 10

½ - 1 / dag

10-25

1 - 2 / dag

> 25

2 - 3 / dag

Let op! Rijk aan jodium, niet gebruiken bij dieren met schildklierproblemen.

Orozyme Bucco-Fresh PlaqueOff voor hond en kat > Meer informatie
Verpakking Prijs
40 gram
€ 18,95
2 x 40 gram
€ 35,95
180 gram
€ 39,95
2 x 180 gram
€ 77,95
Verpakking Prijs
Per verpakking
€ 28,95
Verpakking Prijs
Per verpakking
€ 25,95
Verpakking Prijs
100 ml
€ 12,95
2 x 100 ml
€ 24,95
Verpakking Prijs
237 ml
€ 14,95
2 x 237 ml
€ 28,95

Snacks

Whiskas Dentabites met Zalm Kattensnoep

Whiskas Dentabites met Zalm Kattensnoep

Whiskas Dentabites met Zalm Kattensnoep zijn heerlijke snoepjes met zalm met een gebitsverzorgende werking en zijn geschikt voor iedere kat. De snoepjes zijn speciaal ontwikkeld om de vorming van tandsteen op het kattengebit te verminderen. Dankzij de speciale vezeltextuur zorgt het product voor een milde schurende reiniging tijdens het eten. En gegeten worden deze dentabites, want met hun heerlijke zalmsmaak zijn ze een onweerstaanbaar tussendoortje.

 • Heerlijke snoepjes met zalmsmaak
 • Schurende werking vermindert tandsteen op het kattengebit
 • Bevat diverse essentiële vitaminen en mineralen
 • Geschikt tussendoortje voor iedere kat

Bij Brekz kunt u het beste Whiskas kattensnoep goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment en bestel nu Whiskas Dentabites met Zalm Kattensnoep tegen de scherpste prijzen. Makkelijk en snel besteld.

De houdbaarheid van Whiskas Dentabites met Zalm Kattensnoep staat op de verpakking vermeld en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik.

Voedingsadvies Whiskas Dentabites met Zalm Kattensnoep

Geadviseerd wordt om het kattensnoep te geven vanaf een leeftijd van 10 maanden oud. De aanbevolen hoeveelheid is 16 brokjes per dag.

Ingrediënten Whiskas Dentabites met Zalm Kattensnoep

Granen, vlees en dierlijke bijproducten, plantaardige eiwitextracten, plantaardige bijproducten, oliën en vetten, vis en -bijproducten (waarvan 4% zalm), mineralen, gist, zaden, kruiden.

Ander product?

Bent u op zoek naar een alternatief voor dit product, bijvoorbeeld een kattensnoep dat helpt haarballen te verminderen? Kijk dan eens bij ons Whiskas Anti Hairball Kattensnoep.

> Meer informatie
Verpakking Prijs
40 gram
€ 1,79
Per 2
€ 3,49
Per 4
€ 6,29
Per 8
€ 11,99

Adult

Verpakking Prijs
3 kg
€ 12,95 (€ 4,32 /kg)
2 x 3 kg
€ 24,95 (€ 4,16 /kg)
10 kg
€ 34,95 (€ 3,50 /kg)
2 x 10 kg
€ 66,95 (€ 3,35 /kg)
Verpakking Prijs
1 Tube
€ 13,95
Beschikbaar 23 may
2 Tubes
€ 26,95
Verpakking Prijs
Per stuk
€ 4,49
Prijzen zijn inc. BTW/Excl. bezorgkosten

Gebitsproblemen kat assortiment

Gebitsproblemen kat bevat verschillende producten die speciaal zijn ontwikkeld om de gebitsproblemen van uw kat te verminderen. Het assortiment is breed en loopt van droogvoer tot kattensnoep en van tandgel tot mondwater. Ook zijn er speciale tandenborstels en tandverzorgingsgel verkrijgbaar om het gebit van uw kat handmatig te reinigen. Om u wegwijs te maken in ons assortiment producten voor gebitsproblemen kat volgt hier een korte beschrijving.

Voeding

Droogvoer met een tandverzorgende functie is een effectieve manier om uw kat gezond te laten eten en tegelijkertijd aan het gebit te werken. In onze webshop vindt u onder meer de volgende voedingen.

 • Een veterinary voeding van Royal Canin die zeer geschikt is voor katten met gebitsproblemen is het Royal Canin Veterinary Diet Dental kattenvoer
 • Een alternatief voor deze voeding is het speciaal op gebitsproblemen gerichtte Royal Canin Oral Care kattenvoer
 • Liever een voeding van Hill's? Een uitstekende volledige voeding voor katten met een gevoelig gebit is het Hill's Oral Care Adult kattenvoer
 • Snoepen en toch aan het gebit werken? Met Whiskas' Dentabites kattensnoep kan het. Het gebit gezond houden was nog nooit zo lekker.

Medicatie

Er zijn diverse medicinale middelen die kunnen helpen om het gebit van uw kat sterk en gezond te houden. Denk hierbij aan tandpasta en mondwater, maar bijvoorbeeld ook aan tabletten.

 • Een tandgel kunt u gebruiken met of zonder tandenborstel. Een variant waarbij geen tandenborstel nodig is, is de Beaphar Tandgel voor hond en kat
 • Een middel vermengen met het eten is eenvoudig en effectied. Dit kan met PlaqueOff voor honden en katten
 • Tabletten versterken het gebit en zorgen voor een frisse adem, probeert u eens de Biofood Tabetten Catbite

Tanden poetsen

Tanden poetsen is een door mensen beproefde methode om het gebit vrij te houden van gaatjes en tandsteen. Er zijn setjes met tandenborstels en pasta, maar de producten zijn ook los verkrijgbaar. Bovendien is net als voor het baasje ook mondwater verkrijgbaar.

 • Mondwater van Beaphar voorkomt tandplak en geeft een frisse adem. Het vermindert gebitsproblemen
 • Op zoek naar een setje met tandenborstel en tandpasta? Kijkt u eens bij de Beaphar Tandpasta & Tandenborstel voor hond en kat
 • Er is ook een alternatief setje met tandenborstel en tandpasta, de Trixie Tandenverzorgingsset
 • Trixie heeft ook een tandverzorgingsgel in het assortiment, de Trixie Tandverzorgingsgel voor hond en kat
 • Losse tandenborstel nodig? Er zijn onder meer twee modellen van Trixie verkrijgbaar, een klein en een groot model

Ander product?

Bent u op zoek naar een alternatief voor deze producten, bijvoorbeeld producten voor oog- en oorverzorging van uw kat? Kijk eens bij onze Oog- en oorverzorging kat.

Terug