Door gebruik te maken van deze website accepteert u het gebruik van cookies. Meer informatie. Melding sluiten X
Op werkdagen voor 14.00uur besteld, dezelfde dag verstuurd!
Eenvoudig bestellen

  • Kies uw product
  • Vul gegevens in
  • Reken veilig af

Bodycooler Pet Collar voor de hond

Bodycooler Pet Collar voor de hond Vergroten
  • Verpakking
  • Aantal
  •  
  • Blauw
  • € 19.49
  •  

Collars zijn banden voor om de hals, ze zien eruit als de bandana maar dan zonder flapje. In de bandana zit 1 ring met geleikorrels maar de collar is breder en heeft 2 ringen waardoor een breder oppervlak gekoeld wordt. De collar is er in één maat en die is 57,5-75 cm lang.

Meer details

Algemene informatie

Op warme dagen en tijdens reizen naar warme oorden krijgt een hond het vaak zwaar te verduren. De hitte wordt hem te veel, hij wordt onrustig en in extreme gevallen raakt een hond zelfs bevangen door de warmte. De Body Cooler is dan de uitkomst.

Gebruiksaanwijzing

De Body Cooler functioneert als een soort kledingstuk voor je hond. Tussen twee lagen van 100% katoen zijn compartimenten met vochtabsorberende korrels aangebracht.
Door de Body Cooler de eerste keer ca. 25 minuten in het water te leggen ontstaat een geleiachtige, koele substantie die afhankelijk van de omstandigheden ongeveer 5 dagen zijn verkoelende temperatuur vasthoudt. Daarna is ca. 10 tot 20 minuten inweken in water voldoende om de Body Cooler opnieuw te activeren. Na het inweken ca 10 minuten laten drogen voor gebruik.
De temperatuur kun je ook nog beïnvloeden door de bodycooler extra te verkoelen in de koelkast (5-20 minuten). Je kunt deze handeling onbeperkt herhalen. De katoenen buitenkant van de Body Cooler droogt snel op, zodat deze prettig aanvoelt voor je hond.

Wassen

De Body Cooler mag niet in de wasmachine gewassen worden, maar je kunt hem wel met de hand wassen (gebruik een milde zeep). Je kunt de Body Cooler het beste wassen 8 tot 10 dagen nadat je de hem voor het laatst hebt laten inweken. De kristallen zijn dan volledig opgedroogd.
Als je urinevlekken en/of geurtjes wilt verwijderen dan kun je daarvoor het beste een mengsel van water en een scheutje azijn gebruiken.

Opbergen

Hang de Body Cooler op in een goed geventileerde ruimte. De korrels moeten goed kunnen drogen (en droog blijven) omdat er anders schimmel kan ontstaan.

Niet giftig

Het is natuurlijk altijd beter van niet.... maar mocht je hond de Body Cooler smakelijk vinden, de korrels zijn niet giftig en komen op normale wijze weer naar buiten.

Ben v

Wij hebben deze band in de zomer voor onze labrador gebruikt en je zag gewoon dat ze het heerlijk vond. Vooral tijdens die extreem hete dagen.

Schrijf uw recensie