Door gebruik te maken van deze website accepteert u het gebruik van cookies. Meer informatie. Melding sluiten X
Op werkdagen voor 14.00uur besteld, dezelfde dag verstuurd!
Eenvoudig bestellen

 • Kies uw product
 • Vul gegevens in
 • Reken veilig af

Frontline Combo Spot on Kat

 • Verpakking
 • Aantal
 •  
 • 3 pipetten
 • € 15.95
 •  
 • 6 pipetten
 • € 25.90
 •  
 • 2 x 6 pipetten
 • € 51.50
 •  
 • 5 x 6 pipetten
 • € 127.95 Meest verkocht
 •  

Frontline Combo Spot on Kat is een bestrijdingsmiddel tegen vlooien, teken en luizen voor katten. Frontline Combo Spot on Kat zorgt voor:

- Voorkoming besmetting omgeving door onvolwassen vlooien

- Voorkoming van overdraagbare ziekten door insecten 

-Bestrijd naast bestaande teken en vlooien ook eieren en larven.

Meer details

Vlooien zijn beestjes die zichzelf iedere dag voortplanten. Vlooien leggen namelijk iedere dag eitjes. Die eitjes kunnen zich ook op de grond bevinden, op de bank, stoel, het bed, eigenlijk overal waar uw kat ligt. De eitjes groeien uit tot larven. Larven zoeken vochtige, warme plaatsen op en veranderen vervolgens in poppen met een jonge vlo. Een vlo in een pop wacht tot de vlo de mogelijkheid heeft om zich te nestelen op uw huisdier. 

Teken zijn gevaarlijker dan vlooien. Teken brengen namelijk gevaarlijke ziekten over. Zo is bijvoorbeeld de ziekte van Lyme een bekende ziekte die overgebracht kan worden. Daarnaast zijn er andere ziekten zoals babesiose. Hierbij worden de rode bloedcellen aangetast. Een kat kan een teek oplopen in bijvoorbeeld het bos tussen grashalmen en struiken. De teek laat zich op de vacht van de kat vallen en zuigt zich vervolgens vast. De teek is te herkennen als een klein spinnetje die zich vastgezogen heeft op de huid. De teek zuigt zich 5 a 7 dagen lang vol met bloed, vervolgens legt zij haar eitjes en sterft. 
 
Indicatie
Behandeling van besmettingen met vlooien, teken en bijtende luizen. 
 
Werking/werkingsduur
Eén pipet heeft een werkingsduur van 4 tot 6 weken. Na 4 weken is het mogelijk om een nieuw pipet aan te brengen. De werking van het product wordt niet beïnvloed door het onderdompelen in water of het wekelijkse baden met shampoo, mits dit niet plaatsvindt binnen 2 dagen na toediening. De Frontline Combo Spot on Kat doodt vlooien, beschermt voor 2 maanden tegen herbesmetting, verhindert de ontwikkeling van eieren, larven en poppen van vlooien en voorkomt besmetting van de omgeving van de kat gedurende deze periode. Daarnaast doodt het product teken en bijtende luizen. 
 
Gebruik
De Frontline Combo Spot on Kat is een geschikt middel voor het doden van vlooien én teken. Het is belangrijk om iedere maand uw kat te behandelen. Teken kunnen het hele jaar aanwezig zijn, en daarnaast gaat de vlooiencyclus binnenshuis ook altijd door. Een handige methode voor u is uw huisdieren allen tegelijk te behandelen met dezelfde frequentie, zo kunt u gemakkelijk bijhouden wanneer uw huisdieren weer behandeld moeten worden. Bij een vlooienplaag betekent het dat uw omgeving besmet is. Door een goed bestrijdingmiddel te gebruiken, kunnen vlooien voorkomen worden. Daarnaast is regelmatig stofzuigen belangrijk. 

Contra-indicaties
Het product moet niet toegediend worden aan kittens jonger dan 8 weken oud. Tevens is het niet aan te raden om het product te gebruiken bij zieke of herstellende dieren. Het product is ongeschikt voor konijnen. 

Toediening
U kunt de pipet uit de verpakking halen en vervolgens houdt u het pipet rechtop. U gebruikt één pipet per keer. Zorg dat de inhoud van de pipet in het onderste deel blijft. Vervolgens kan het topje van de pipet erafgebroken worden, zodat de vloeistof tussen de schouderbladen gedruppeld kan worden. De haren bij de nek voor de schouderbladen moeten hierbij aan de kant geduwd worden en vervolgens kunt u de inhoud van de pipet volledig op de huid aanbrengen, op één plaats. Deze plek moet een plaats zijn waar de kat zich niet kan likken. U kunt iedere 4 weken een pipet gebruiken voor uw kat. 

Bijwerking
Heel soms komt het voor dat zich een huidreactie voordoet. Hierbij moet gedacht worden aan verkleuring van de huid, lokaal haarverlies, jeuk en roodheid. Eventueel zou hier overmatig speeksel plaats kunnen vinden en ook omkeerbare neurologische symptomen, braken of ademhalingssymptomen. 

Samenstelling
Fipronil
(S)-methopreen

Waarschuwing
Er gelden speciale voorzorgsmaatregelen voor het verwjderen: Fipronil en (S)-methopreen kunnen nadelig zijn voor organismen in het water. De geneesmiddelen mogen niet verwijderd worden via afvalwater of huishoudelijk afval. 

 

 

Nog geen commentaar

Schrijf uw recensie